Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δεν πέρασε το μουσικό «ξέπλυμα» των φονιάδων των λαών παρά τα χημικά και τη βία των ΜΑΤ



Με χημικά σε διαδηλωτές και ...τραγούδια σε ένα άδειο ωδείο προσπάθησαν ανεπιτυχώς κυβέρνηση και δημοτική αρχή Λάρισας να «ξεπλύνουν» τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες με μια συναυλία στρατιωτικής ακαδημίας που της γύρισε την πλάτη ο λαός της πόλης!

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, όπου είχε προγραμματιστεί η συναυλία - «ξέπλυμα» της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών «West Point». Μπροστά στο Ωδείο είχαν τοποθετηθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και απέναντί τους στάθηκαν οι διαδηλωτές οι οποίοι απαίτησαν την ακύρωση της συναυλίας που συμβολίζει και την εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια.



Οταν αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησαν να περάσουν μέσα στο ωδείο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να τους εμποδίσουν πάση θυσία και το έπραξαν με απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλοπς κατά των διαδηλωτών, που ωστόσο κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο και μια αντιπροσωπεία να μπει μέσα στο κτίριο. Στην πόρτα της αίθουσας της συναυλίας - «ξέπλυμα», τους επιτέθηκαν και πάλι δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας, ενώ και στη δεύτερη είσοδο του ωδείου γινόταν την ίδια ώρα επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ σε άλλους διαδηλωτές...

Τη βία και την καταστολή κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας. «Ντροπή τους, να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις της αστυνομίας», τόνισε, σημειώνοντας ότι «οι ΗΠΑ ευθύνονται για τη δολοφονία 13.000 παιδιών στην Παλαιστίνη» και ότι «δεν περνάει το "ξέπλυμά" τους σε αυτήν την πόλη και αυτό το μήνυμα τους έστειλε ο λαός απόψε. Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτε τις βάσεις σας και μπρος...».

Εξάλλου με παταγώδη αποτυχία στέφθηκε το «ξέπλυμα» μετά μουσικής αφού περίπου 50 άτομα προσήλθαν, όταν το ωδείο χωράει περίπου 600 άτομα! Μάλιστα, θορυβημένοι οι διοργανωτές, έβαζαν σαν θεατές το προσωπικό του ωδείου! Ωστόσο οι καρέκλες ήταν τραγικά άδειες και η συναυλία ολοκληρώθηκε άρον άρον αφού το μουσικό πλυντήριο έπαθε βλάβη και δεν εξυπηρέτησε τον σκοπό του.


Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας έπειτα από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και του Εργατικού Κέντρου της πόλης και με πορεία έφτασαν μπροστά στο Δημοτικό Ωδείο. Στις σύντομες ομιλίες ο Γιάννης Σκόκας κατήγγειλε ότι η συναυλία είναι μια προσπάθεια «ξεπλύματος» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας, να επιστρέψει η φρεγάτα, να κλείσουν οι βάσεις και ότι είναι ανεπιθύμητοι στη Λάρισα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Πέτρος Κρίκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Λάρισας, και ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας. 



Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου