Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό


Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ
Σας προσφωνώ με τη θεσμική σας ιδιότητα γιατί απ’ αυτήν περιμένω απαντήσεις. Σας έχει ενημερώσει, άραγε το επιτελείο σας ότι η θλίψη και ο θυμός εχουν μεγαλύτερη ένταση απ’ ο,τι ένα χρόνο πριν; Γιγαντώθηκαν τόσο από τους δικούς σας χειρισμούς όσο και της κυβέρνησής σας συνολικά. Δεν θα ανατρέξω σε παλιότερες βιαστικές ή απαράδεκτες ηθικά δηλώσεις (ανθρώπινο λάθος, θυσία κλπ) αλλά στα όσα συνέβησαν μετά. Καθυστερήσατε τις εκλογές ποντάροντας στη λήθη. Τις εκλογές τις κερδίσατε, το στοίχημα όμως το χάσατε. Γιατί πρώτα απ’ όλα δεν ξέχασαν οι συγγενείς των θυμάτων και μαζί μ’ αυτούς και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Με πολλή αξιοπρέπεια, επιμονή και όσο κουράγιο τους έχει απομείνει δίνουν τον αγώνα τους, φέρνοντας συνεχώς στο φως καινούρια ντοκουμέντα. Ενέργειες που θα έπρεπε να έχει κάνει κάθε ευνομούμενη πολιτεία.
 
Ακόμα κι αν στο υπόλοιπο της θητείας σας κάνετε την Ελλάδα την ισχυρότερη χώρα στον κόσμο, το έγκλημα των Τεμπών θα σας βαραίνει και θα σας στοιχειώνει. Όπως στοιχειώνει τις 57 οικογένειες που βλέπουν στον ύπνο τους τον εφιάλτη της σύγκρουσης και της φωτιάς να καταβροχθίζει τα αγαπημένα τους πρόσωπα και στον ξυπνιο τους να ανεβαίνουν τον Γολγοθά των αναπάντητων ερωτημάτων. Οι ακριβοπληρωμένοι, και επιτυχημένοι κατά τα άλλα σύμβουλοι επικοινωνίας, δεν υπολόγισαν κάτι βασικό: ότι ο πόνος δε είναι ένα σκάνδαλο που κουκουλώνεται με ένα pass ή με αλλαγή ατζέντας, γιατί σαν σαράκι τρώει καθημερινά τα σπλάχνα.
 
Μέρα που είναι, να σας θυμίσω ότι οι αγωνιστές του 21 έγιναν ήρωες, γιατί ρίσκαραν τη ζωή τους. Εσεις αφήστε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τολμήστε κάτι πιο απλό. Να απευθυνθείτε στους πολίτες με ένα διάγγελμα, (προσφιλής σας τακτική παλιότερα όταν χτίζατε το προφίλ του λαοπρόβλητου ηγέτη) για να μας λύσετε τις απορίες που πολλαπλασιάζονται μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα και μάλιστα του φιλοκυβερνητικού Τυπου. Γιατί συμπεριλάβατε τον Κ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ; Σαν άφεση αμαρτιών και ξέπλυμα μέσω της βουλευτικής ασυλίας ή σαν επίδειξη έπαρσης ότι τίποτα δεν σας αγγίζει; Γιατί απουσιάσατε από τη Βουλή κατά τη συζήτηση των πορισμάτων της Εξεταστικής; Επειδή φοβηθήκατε μήπως δεν παίξετε καλά τον ρόλο της ενσυναίσθησης μπροστά στους συγγενείς ή γιατί δεν είχατε τίποτα να τους πείτε; Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα για το μπάζωμα; Ποιος εδωσε την εντολή για το μοντάζ των συνομιλιών; Τι είδους εύφλεκτες ύλες μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία; Γιατί ο διευθύνων συμβουλος της ΤΡΕΝΟΣΕ επενέβη πριν από τις ανακριτικές αρχές; Να βγείτε και να μας πείτε με παρρησία και απόλυτη ειλικρίνεια όλες τις πληροφορείς που έχετε. Μην αρχίστε όμως τις αοριστολογίες και τις υπεκφυγές, τύπου «Δεν ξέρω» «δεν άκουσα», διότι αυτό θα σημαίνει ότι δεν έχετε τον έλεγχο των γεγονότων.
Η Δικαιοσύνη αποτελεί ένα βολικό άλλοθι. Μα ακόμα κι αν ήθελε να λειτουργήσει ευσυνείδητα, πώς θα καταλήξει σε μια σωστή απόφαση όταν κάποιοι έχουν φροντίσει να αποκρύψουν βασικά αποδεικτικά στοιχεία;
 
Αν δεν έχετε τα κότσια για ένα διάγγελμα, τουλάχιστον μην ταλαιπωρείτε άλλο τις οικογένειες και δώστε εντολή να διευκολυνθούν στις έρευνές τους για να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αυτό θα είναι το καλύτερο καντήλι για τις ψυχές που έφυγαν στο έμπα της Ανοιξης. Δώστε εντολή στους σκοτεινούς ή φανερούς μηχανισμούς του κόμματός σας να μην σπιλώνουν ούτε την Μ. Καρυστιανού ούτε τους υπόλοιπους που ψάχνουν απαντήσεις. Να μην παρεμποδίσετε το έργο της Ευρωπαίας εισαγγελέως και να δώσετε την εντύπωση ή μάλλον τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί Κράτος Δικαίου. Το πιθανότερο είναι πως οι εκατονταδες χιλιάδες άνθρωποι που υπέγραψαν το ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών να μην έχουν ακουστά τα λόγια του Κούντερα: «ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας του ενάντια στη λήθη». Τα έκαναν όμως πράξη, αναλογιζόμενοι πως μπορεί το δικό τους παιδί, ο δικός τους αδελφός να βρισκόταν στο μοιραίο τρένο. Μην τους υποτιμάτε λοιπόν γιατί προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και ψηφοφόροι σας ανάμεσα τους (όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) και κυρίως εκφράζουν την λαϊκή βούληση την οποία θα επικαλεστείτε στις Ευρωεκλογές. Πάψτε να μας αντιμετωπίζετε σαν το παρατράγουδο στα ωραία σας αφηγήματα. Εβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε, αλλά δεν ισχύει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να βρει κάτι πιο πειστικό και κυρίως κάτι πιο πρωτότυπο από σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Μην υιοθετείτε θεωρίες συνωμοσίας για τις οποίες κατηγορείτε τους άλλους. Η βαριά λαβωμένη αξιοπιστία σας δεν θα αποκατασταθεί με παλιομοδίτικα και ξεπερασμένα κόλπα, πάρα μόνο με την αλήθεια που μπορεί να αργήσει, μα κάποια στιγμή θα λάμψει και τότε θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα για την υστεροφημία σας.
 
Δεν ξέρω αν στο τέλος της πολιτικής σας διαδρομής βρεθείτε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαι όμως σίγουρη ότι τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών θα τον κερδίσετε, μόνο αν συμπαραταχθείτε με την σωστή πλευρά της συνείδησής σας.

Πηγή:facebook


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου