Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Μεσαίωνας και δουλειά μέχρι τον τάφο

Ελλάδα


Στις γυναίκες, στους νέους και στους συνταξιούχους ψάχνει η κυβέρνηση να βρει τα εργατικά χέρια που λείπουν από τις επιχειρήσεις, φωτογραφίζοντας τις «ομάδες - στόχους» της αντεργατικής πολιτικής που όλο εντείνεται.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, μιλώντας σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ στοχοποίησε απροκάλυπτα τους συνταξιούχους κάτω των 72 ετών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται στα 1,2 εκατομμύρια άτομα και οι οποίοι, σύμφωνα με τη σκέψη του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή και φτηνή δεξαμενή άντλησης εργατικού δυναμικού. Μάλιστα ο ίδιος ευελπιστεί ότι οι περίπου 100.000 συνταξιούχοι που σήμερα εργάζονται μπορεί να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος του έτους!

Δουλειά μέχρι τον τάφο, ελέω συντάξεων πτωχοκομείου: Αυτή είναι η συνταγή της κυβέρνησης για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων. Στο ίδιο μοτίβο, ως φτηνό και «ευέλικτο» προσωπικό βλέπει και τις γυναίκες, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη «ευελιξία» για την «εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής». Και, βέβαια, από την κυβερνητική συνταγή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέοι, τους οποίους ο σύμβουλος του πρωθυπουργού συμβουλεύει να συνδυάσουν την εποχική εργασία με τις σπουδές τους...

«Πρωτοποριακές» αν μη τι άλλο οι ιδέες της κυβέρνησης, οδηγούν απευθείας στον Μεσαίωνα, με την ηγεσία της ΓΣΕΕ να διεξάγει «εποικοδομητική συζήτηση» πάνω στα αρρωστημένα αυτά σχέδια. 

 Πηγή: 902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου