Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Δύο κόσμοι συγκρούονται παντού!





Τα «ρέστα» ζήτησε ο Ανδρουλάκης από τον Μητσοτάκη στη Βουλή.

Είπε ο πρωθυπουργός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ και ...ντροπή του.

Αστραψε και βρόντηξε ο Ανδρουλάκης. Και με το δίκιο του. Ψηφίσαν τα 36 από τα 66 άρθρα του νομοσχεδίου και το είπε με καμάρι!

Τι άλλο να κάνει για να δείξει ότι οι πόρτες της αντιλαϊκής συναίνεσης είναι ορθάνοιχτες;

Και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, το είπε και μία και δύο και τρεις φορές...

«Θέλω να σας πω ότι πραγματικά έχουμε διάθεση συναίνεσης για μεγάλα ζητήματα, όπως είναι η κλιματική κρίση» (βλέπε «πράσινη ανάπτυξη»).

Αυτό είπε mot a mot...

* * *

Τι άλλο είπε; Οτι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της «αξιολόγησης» των εργαζομένων που φέρνει η ΝΔ. Οτι είναι έτοιμο για συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα. Οτι είναι εδώ για να βάλει πλάτη σε θέματα οικονομίας, προσφυγικής κρίσης και - αλίμονο - στα «γεωπολιτικά».

Αυτό το τελευταίο κρατήστε το. Ο «οδικός χάρτης» του ΝΑΤΟ στα Ελληνοτουρκικά μπαίνει σε απότομες κατηφόρες και διχαλωτές στροφές, με την κυβέρνηση να γκαζώνει από τη θέση του οδηγού...

Ψάχνουν, λοιπόν, έναν ικανό συνοδηγό, με γνώσεις μηχανικού. Για να βοηθάει στην πλοήγηση και να λαδώνει τα αμορτισέρ. Πώς αλλιώς να απορροφήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και ανησυχία γι' αυτά που έρχονται;

* * *

Θύμισε βέβαια ο Ανδρουλάκης ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη το 2010 για να ...σωθεί η χώρα και να μην είναι σήμερα ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός της δραχμής.

Τότε ντε! Που συγκυβερνούσαν όλοι και μαζί ο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη. Οι ...σωτήρες της χώρας, που φόρτωσαν στον λαό δύο μνημόνια (και ύστερα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τρίτο).

Που έριξαν το λαϊκό εισόδημα στα τάρταρα και σήμερα ...μοιρολογούν για την ακρίβεια!

* * *

Αν πάντως ο Μητσοτάκης πληγώθηκε που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τα υπόλοιπα 30 άρθρα του νομοσχεδίου του, έχει χρόνο μπροστά του.

Τώρα που ο ίδιος και τα αστικά ΜΜΕ «εν χορώ» αναβάθμισαν το ΠΑΣΟΚ σε «επίσημη αγαπημένη» της ΝΔ, είναι βέβαιο ότι ο βαθμός κοινοβουλευτικής συναίνεσης θα απογειωθεί.

Αλλωστε, γι' αυτό ψάχνουν όλοι να ψωνίσουν «θεσμική αντιπολίτευση» από το ράφι της σοσιαλδημοκρατίας. Οπότε, στην επόμενη ψηφοφορία, όχι 36, αλλά ...106 άρθρα θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

* * *

«Είναι κάτι που σε ένα βαθμό το βλέπουμε ήδη, αλλά η σύγχρονη επιχειρηματικότητα έχει πια χρέος να κάνει συμμέτοχους τους υπαλλήλους μιας εταιρείας στην πρόοδό της».

Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Κάτι σαν το «κεφάλαιο που δεν είναι για δαιμονοποίηση αλλά εργαλείο επ' ωφελεία όλων», που έλεγε πριν από έναν χρόνο ο Κασσελάκης από το ίδιο βήμα. Κοίτα να δεις που η «αντιπολίτευση» ...διευρύνεται κι άλλο!

Από συμμετοχή πάντως στα κέρδη, άλλο τίποτα οι εργαζόμενοι...

Τόσο ...κουβάλημα έριξαν πάλι φέτος (με μισθούς πείνας, φτώχεια κι απολύσεις) για να σπάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι νέα ρεκόρ, με πάνω από 10 δισ.

* * *

Το ΠΑΣΟΚ; Εσπευσε να δηλώσει ότι «είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών», αλλά «ο κόσμος της εργασίας περιμένει πράξεις και όχι λόγια».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «δεν έχει φέρει ακόμα στη Βουλή για κύρωση την ευρωπαϊκή Οδηγία 2022/2041 για τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας»...

Την Οδηγία δηλαδή με την οποία μπαίνει ευρωενωσιακή «βούλα» σε όλα τα μνημονιακά μέτρα που συνδέουν τον μισθό με την παραγωγικότητα και την κερδοφορία.

Και τα ρέστα ...μισθός. Ετσι είναι... `Η υπάρχει αντιπολίτευση, ή δεν υπάρχει.

Αλλιώς θα ρθει η ακροδεξιά, που λέει κι ο Τσίπρας... Τόσα χρόνια συγκυβέρνηση με τον Καμμένο, κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός. Η σοσιαλδημοκρατία πάντα πρόθυμη να παίξει τον ρόλο της...

* * *

Στο μεταξύ, ο καθένας και οι Γενικές Συνελεύσεις του.

Αυτοί στου ΣΕΒ και χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές των σωματείων και των συλλόγων τους, να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συμμετοχή στις απεργίες ενάντια στα αντιλαϊκά τους σχέδια και στην πολεμική εμπλοκή, για τις δικές τους ανάγκες.

Δύο κόσμοι...

* * *

ΥΓ:
Τέσσερις μέρες μετράει η αποκάλυψη ότι η χώρα μας αναλαμβάνει και την «εν πλω» διοίκηση της πολεμικής αποστολής «Ασπίδες» στην Ερυθρά.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, ενώ σε άλλα ζητήματα είναι επιλεκτικά λαλίστατοι.

Να συμπεράνουμε ότι πανηγυρίζουν κι αυτοί μαζί με τη ΝΔ για την ...αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που κλειδώνει τον λαό στο στόχαστρο των αντιπάλων του ΝΑΤΟ;

Ηρεμα ρωτάμε...

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου