Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς

Κώστας Γκιώνης


Η σύλληψη του ατσαλάκωτου με το λαμπερό χαμόγελο, ήταν κάτι πού κανέναν δεν εξέπληξε, θα μπορούσε να είναι χρόνια μέσα, όχι μόνο για τα εξοπλιστικά και τα πεπραγμένα του στο υπουργείο εθνικής αμύνης, αλλά και για την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο οικονομικών και το τεράστιο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

Όσοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, θυμόμαστε τις δηλώσεις του όταν όλα κατέρρεαν, τις προτροπές του ότι το χρηματιστήριο θα ανακάμψει και θα φτάσει μάλιστα τις 7000 μονάδες!

Φαντάζομαι ότι και για αυτήν την υπηρεσία του να μη βγήκε χαμένος, γιατί αν πραγματικά είχε σφάλλει στις προβλέψεις του θα έπρεπε να είχε βγει και να ζητούσε ταπεινά συγνώμη από τα εκατομμύρια των επενδυτών πού πήρε στο λαιμό του και έχασαν ότι είχαν και δεν είχαν, πιστεύοντας τις προβλέψεις του, αλλά και του Σάλα πού μιλούσε για 7400 η του παπαγάλου Χρήστου Κώνστα πού μιλούσε για 10000 μονάδες, μιλάμε για την μεγαλύτερη μετά το πόλεμο, ανακατανομή του πλούτου, από τα κάτω προς τα πάνω.

Αλλά και στη προσωπική του ζωή, είναι γνωστές οι αντιδικίες του με την πρώτη του γυναίκα και οι κατηγορίες της για υπεξαίρεση τεράστιων χρηματικών ποσών εκ μέρους του, από τον κοινό τους λογαριασμό.

Ακόμα και τώρα τελευταία, αν και μπουκωμένος μ' ένα σκασμό κλεμμένα λεφτά, μιλώντας στο Bloomberg, μίλησε για τους τεμπέληδες Έλληνες, το μαζί τα φάγαμε και θέλοντας να δείξει το πόσο Τζήμερος είναι, αναφερόμενος στην υπάρχουσα κατάσταση, είπε ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία σοβιετία της Ευρώπης.

Βέβαια και ο ατσαλάκωτος και ο ωραίος Μπρούμελ, δεν θεωρώ ότι ήταν τα τσακάλια πού έκλεβαν και κανεις δεν τους έπαιρνε χαμπάρι, το αντίθετο, ήταν οι πιο ηλίθιοι πού τυφλωμένοι από το πολύ χρήμα, τις καινούργιες συντρόφους, το σκορπούσαν σε κοινή θέα, σε βιλάρες, χλιδάτες διακοπές, ότι δηλαδή προστάζει το life-style του εκσυγχρονισμένου σοσιαλισμού του κώλου.

Αυτό πού μένει βέβαια ως κεντρικό ερώτημα είναι, τι πρέπει να γίνει με τον πολιτικό προϊστάμενο όλων αυτών των μιζαδόρων, που δεν είναι άλλος από τον τότε πρωθυπουργό;

Ο Σημίτης η πρέπει να συλληφθεί ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης η να βγει δημόσια και να παραδεχθεί ότι είναι ένας κατά συρροή ηλίθιος, γιατί διάλεγε καθίκια συνεργάτες και υπουργούς, έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, κάτω από τις συμβάσεις πού οι άλλοι κάνανε πάρτυ με πακτωλό χρημάτων και αυτός έπαιζε αμέριμνος 31 (καθότι παλιός), με τη Δάφνη με μάρκες φασόλια στο παραλιακό σπιτάκι πού έχει πάνω στον αιγιαλό στους Αγίους Θεοδώρους, δίπλα ακριβώς από αυτό της οικ. Μητσοτάκη.

Το να ζητάς να μπουν οι διεφθαρμένοι στη φυλακή, δεν είναι ούτε εμμονή στην εκδικητικότητα, ούτε γιατί θέλουμε σώσον ελέησον φρέσκο αίμα στην αρένα, αλλά γιατί η ατιμωρησία γεννάει το φαύλο κύκλο της διαφθοράς, αλλά και γιατί επιτέλους πρέπει να αλλάξει αυτό πού πολύ σωστά επισημαίνει ο Νίκος Καζαντζάκης:

«Οι πιο καλοί πεινούν κι αδικιούνται, οι πιο κακοί τρώνε και πίνουν και κυβερνούν»!



Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου