Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Εφησυχασμό έσπειρε για την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας (VIDEO)

Ελλάδα


Κλίμα εφησυχασμού για την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας καλλιέργησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή στην σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην Ουκρανία αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη», Άννας Ανανιάδου, αν η κυβέρνηση θα στείλει τεθωρακισμένα και εκπαιδευτές ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός απάντησε πως «δεν έχω να σας πως τίποτα καινούριο για το ζήτημα της παροχής στήριξης προς την Ουκρανία πέραν αυτών που είναι ήδη δημόσιο γνωστά» και ανέφερε ότι θα σταλούν θωρακισμένα οχήματα αν αντικατασταθούν με αντίστοιχα γερμανικά, ενώ για τις πληροφορίες να σταλούν οι S-300 στην κυβέρνηση του Κιέβου είπε ότι «δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα».

Κατέδειξε ότι είναι σταθερά προσανατολισμένος στις επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καλώντας ξανά το λαό να διαλέξει στρατόπεδο ληστή υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «τάχθηκε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας» και επανέλαβε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Ζελένσκι «για να δώσουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τους δικούς της όρους με τη Ρωσία» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο αέρας, θάλασσα και το έδαφος Ελλάδα διατίθεται για την υλοποίηση των επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

Επικίνδυνη για το λαό είναι και η πολιτική εφησυχασμού τα ελληνοτουρκικά. Δήλωσε ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ μια σύρραξη με την Τουρκία επιτιθέμενη εις βάρος ελληνικής κυριαρχίας» όταν η Άγκυρα αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία νησιών του Αιγαίου για τα οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι είναι «υπό κατοχή». Επιπλέον εμφάνισε ξανά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σαν τις πλάτες της χώρας έναντι της Τουρκίας όταν Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες κατ επανάληψη καλούν Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν» ρίχνοντας νερό στο μύλο των διεκδικήσεων της τουρκικής αστικής τάξης.

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε αρκετές φορές στη συνέντευξη ότι θέλει την έναρξη ενός διαλόγου με την Τουρκία λέγοντας πως «πάντοτε είμαι ανοιχτός να συναντήσω τον κ. Αρντογάν».

Για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε το Σάββατο από τη ΔΕΘ έσπευσε ξανά να διαβεβαιώσει όσους ανησυχούν για τα ψίχουλα προς το λαό ότι «δεν ξεφεύγουμε από τους στόχους που έχουμε αναλάβει» και πως είναι «απόλυτη η εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού».

Σε ερώτηση για τη μοιρασιά των δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης υπό την επισήμανση της δημοσιογράφου ότι οι πολιτικές εξελίξεις σχετίζοντας με αυτή, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν να λαμβάνουν, ενώ πρόσθεσε ότι θα στηριχθεί η βιομηχανία και για το κόστος της ενέργειας.

Δεν απέκλεισε να σταματήσει η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα αποθέματα σε υγροποιημένο φυσικό αέριο, τάχθηκε υπέρ του πλαφόν στο σύνολο του φυσικού αερίου όχι μόνο στο ρωσικό, ενώ για τις κυρώσεις προς τη Ρωσία δήλωσε ότι είναι υπέρ της διατήρησης της πολιτικής των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας ακόμα και αν βλάπτουν τους λαούς χωρών που τις επιβάλλουν λέγοντας ότι δεν θα εισηγηθεί αλλαγή αυτή της πολιτικής.

Επανέλαβε ότι και η δική του κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην εγκληματική απολιγνιτοποίηση ισχυριζόμενος πως αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος και ότι είναι προσωρινό μέτρο για 1 με 2 χρόνια η αξιοποίηση του λινγίτη, αφαιρώντας έτσι από το μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής ένα εγχώριο καύσιμο.

Ρωτήθηκε και για την πανεπιστημιακή αστυνομία και απάντησε ότι «αρχίζει η ανάπτυξή της» αναγνωρίζοντας ωστόσο πως «έχουμε προβλήματα σε πέντε πανεπιστήμια», υπονοώντας λόγω των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και των συλλόγων εργαζόμενων και διδασκόντων που εναντιώνονται στην καταστολή.

Για τον εκλογικό νόμο δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο, εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει σε από κοινού αλλαγή εκλογικού νόμου. Υποστήριξε ότι με την απλή αναλογική θα μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη ΝΔ ως πρώτο κόμμα, από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν τερατογέννηση. Απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός.

Εμπλέκει το ΚΚΕ σε ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας σχολίασε το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για τις παρακολουθήσεις ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις εργαλειοποιεί για να υπηρετήσει τη γραμμή του να βρεθεί κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε ότι κανένας δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις και κινούμενος σε ρυθμούς συγκάλυψης τάχθηκε υπέρ του απορρήτου στην εξεταστική επιτροπή.

 

Πηγή:902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου