Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Οταν το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να αποκαλύπτεται...



Το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ και κυρίως η κατακλείδα του είναι, χωρίς υπερβολή, ένα μνημείο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών αλλά και ξεπλύματος της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα.

Τι λέει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ;

«Η πρωτοφανής απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί... Με τις πρακτικές υπονόμευσης της ίδιας της δημοκρατίας άλλα και της απαξίωσης των θεσμών που μετέρχεται η κυβέρνηση, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτική, στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα (...) Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Δηλαδή:

-- Δεν φταίει το ίδιο το αστικό κράτος που εν έτει 2024, με διαχρονικές απολύτως θεσμικές αποφάσεις του, λειτουργεί τον σιδηρόδρομο με όρους της δεκαετίας του 1960, επειδή η πολιτική του κόστους - οφέλους και της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών οδήγησαν σε πετσόκομμα του προσωπικού και σε κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου, αλλά φταίει η απαξίωση του αστικού κράτους...

-- Δεν φταίνε το αστικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ενωση που, συνειδητά, και για να μη χάσουν από τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, με νόμους και Οδηγίες επιτρέπουν με θεσμική «βούλα» να κινούνται τα τρένα με συστήματα ασφαλείας προ 30 ετών, αλλά η απαξίωση - λέει - αυτών των θεσμών...

-- Δεν φταίνε η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα λόμπι της που είχαν μετατρέψει με κάθε επισημότητα τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ - και επί ΠΑΣΟΚ - σε σφηκοφωλιά γιάπηδων που εκπροσωπούσαν διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα για να παίρνουν όλοι τα κομμάτια του σιδηροδρόμου στις πλάτες του λαού, αλλά η ...απαξίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

-- Δεν φταίνε λοιπόν όλα αυτά που, «θεσμικότατα», θυσίασαν στον βωμό του κέρδους 57 ανθρώπους στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και τώρα «ετοιμάζουν και νέα Τέμπη», αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά η απαξίωση των θεσμών...

Βέβαια, δεν θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από ένα κόμμα που στην πρότασή του για την προανακριτική έφτανε στο σημείο να «βγάζει λάδι» ακόμα και τον Καραμανλή για τις ευθύνες του για τα Τέμπη, εντοπίζοντας αυτές τις ευθύνες στο εξής: «Ο πρώην υπουργός Κ. Καραμανλής φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ελληνικού Δημοσίου εκ της οποίας η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ...».

Τον Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ αυτό που τους νοιάζει είναι αυτό που λένε στο τέλος της πρότασης δυσπιστίας. Οτι «κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτική, στους θεσμούς». Αυτή είναι η ανησυχία τους και γι' αυτό κόπτονται. Γιατί ο λαός καταλαβαίνει όλο και περισσότερο πως αυτοί οι θεσμοί είναι σάπιοι και επικίνδυνοι, γιατί υπερασπίζονται το σύστημα που στο επίκεντρό του έχει το κέρδος και γι' αυτό δεν διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα. 

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου