Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΕΒΑΣΜΟΣ


Εδώ και κάμποσο καιρό η Κυρία Παπαρήγα, προκειμένου να δικαιολογήσει τα κατ’ εξακολούθηση λάθη και επιλογές της, χρησιμοποιεί στο οπλοστάσιό της κάλπικα επιχειρήματα, σαν κι’αυτά που εξαναγκάζονται να ακολουθήσουν, όσοι διέπραξαν οδυνηρά σφάλματα. Το ποιος είναι οπορτουνιστής και ποιος επαναστάτης, το αφήνω στην κρίση του καθ’ενός.

Το να λέει όμως η εγκάθετη του σκληρού, άκαμπτου, αντιμαρξιστικού και αντιδραστικού πυρήνα, ότι κάποιοι εγκατέλειψαν το κόμμα για να πάνε αλλού και να πολεμήσουν το κόμμα, αποτελεί τεράστια διαστρέβλωση.


Πρώτο
Γιατί κανένα από τα παλαιά μέλη και στελέχη, του υπό τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη στην Γενική Γραμματεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εγκατέλειψε το κόμμα. Δεν αναφέρομε στους Τροτσκιστές και λοιπούς ΜΛ ΚΚΕ κλπ. Αυτοί έκαναν την δική τους επιλογή από παλαιότερα. Αναφέρουμε στα μέλη, που δεν είχαν ιδεολογικά προβλήματα με το ΚΚΕ.

Δεύτερο
Γιατί αυτά τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, σε μια νύχτα βρέθηκαν εκτός κόμματος, μετά την γνωστή διάλυση όλων των ΚΟΒΑ.

Τρίτο
Τα εκπαραθυρωθέντα μέλη και στελέχη συγκρότησαν μαζί με το ΚΚΕ εσ. Τον Συνασπισμό της αριστεράς.

Τέταρτο
Ο ΣΥΝ ουδέποτε μέχρι σήμερα πλην ελαχίστων και μάλιστα προσωπικών εξαιρέσεων, πολέμησε το κόμμα και επιδίωξε την καταστροφή του. Αντίθετα πάντα επιδίωκε και εξακολουθεί να επιδιώκει την ενότητα και κοινή δράση σε όλα τα επίπεδα, όλων των αριστερών δυνάμεων.

Θεωρώ σωστό το επιχείρημα ότι ο καπιταλισμός δεν βελτιώνεται, αλλά καταστρέφεται. Είναι όμως δυνατό αυτό σήμερα; Αν ναι! ομπρός λοιπόν το ΚΚΕ και ακολουθούμε.

Επειδή όμως δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, ίδιον παθήσεως που ονομάζεται σχιζοφρένεια, κανείς σήμερα με τις παρούσες συνθήκες οικονομικές και γεωπολιτικές, δικαιούται να πάσχει πολιτικά από τέτοια ασθένεια.

Όποιος ελπίζει ή θεωρεί ότι με την τυχόν εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΚΚΕ ακόμα ή και των δύο μαζί, το καπιταλιστικό κατεστημένο θα καταρρεύσει, πλανάται πλάνη οικτρά.

Επιδίωξη μας είναι όχι να καταστρέψουμε τον καπιταλισμό.
Και τούτο όχι γιατί δεν το θέλουμε, αλλά γιατί δεν μπορούμε.


Επιδίωξή μας είναι να βάλουμε φρένο στον κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό κατήφορο της χώρας μας και να χαράξουμε πορεία ανόδου του οικονομικού και εργασιακού επιπέδου όλων των ανθρώπων που σήμερα πλήττονται θανάσιμα.

Να διώξουμε τον φόβο της αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Να αποδώσουμε αξιοπρέπεια και ηρεμία στους ανθρώπους και στα παιδιά τους.


Αυτό μας ζητούν απεγνωσμένα όλοι.

Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ούτε για οπορτουνιστές, ούτε για άλλες επιτήδειες λέξεις, που αποτελούν άλλοθι στην αποτυχία.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριο του ΚΚΕ.
Οι σύνεδροι ας κοιτάξουν κατάματα όλους τους Έλληνες που υποφέρουν κι ας πουν
Κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς για τον κόσμο που μας το ζητά