Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Γράμμος: Ανεξέλεγκτη η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει την καταστροφή


Με επιταχυνόμενο ρυθμό συνεχίζεται η καταστροφή στην τελευταία παρθένα περιοχή του Γράμμου. Οι δύο δρόμοι που παράνομα χαράχτηκαν μέσα στην υψηλής προστασίας περιοχή κορυφών του Γράμμου έχουν φτάσει σε απόσταση 700 μέτρων μεταξύ τους. Παρά τη γενική κατακραυγή και την εισαγγελική έρευνα για το παράνομο των εργασιών, η μπουλντόζα από τη μεριά του Πληκατίου συνεχίζει το καταστροφικό έργο της.

Ηδη έφτασε κάτω από την κορφή 2340, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος πεζοπορικού μονοπατιού και, όπως δείχνει η κατεύθυνση που έχει πάρει, θα επιδιωχθεί να περάσει νότια της κορφής 2350, ώστε να ενωθεί με τον δρόμο που επίσης παράνομα έχει ανοιχτεί από την πλευρά της Γράμμουστας και έως πέρα από το διάσελο της κορφής Κιάφα.

Την εισαγγελική παρέμβαση έχει προκαλέσει η καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου. Κάλυψη στις παράνομες ενέργειες της Περιφέρειας επιχείρησε να παράσχει το Δασαρχείο Κόνιτσας, ενώ με δύο αυτοψίες έως τώρα οι επιθεωρητές του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) έχουν καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής και το παράνομο των έργων που συνεχίζονται.

Μέχρι χτες αναμένονταν στην περιοχή και επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι αναγκαστικά θα καταλήξουν στα ίδια συμπεράσματα.

Αυτήν την προοπτική προσπαθεί να προλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, με δημιουργία τετελεσμένων πριν να δοθεί εντολή για διακοπή των εργασιών.



Σημείωση: Μόνο 700 μέτρα έμειναν για να ολοκληρωθεί η καταστροφή. Στον χάρτη εμφανίζονται οι δύο παράνομοι δρόμοι που επιδιώκεται να ενωθούν

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου